Warning: Array to string conversion in /home/credite4you/public_html/wp-includes/http.php on line 725
Simulator de credite
Suma: 1400 Lei
Perioada: 21 Luni
Avem 5 rezultate pentru tine:
Credite4You
Provident

Poți solicita împrumutul Standard de la Provident și dacă ai întârzieri din motive întemeiate. Îl poți obține în maximum 48 de ore, dacă documentația solicitată este corectă și completă. Îl poți obține și dacă nu ai cont bancar. Luând în considerare condițiile de acordare și de derulare a creditelor, dar și informațiile despre companie, putem acorda un calificativ de 89% pentru creditul Standard oferit de Provident.

Aplica acum
Credite4You
Provident
 • Suma:
  500 – 20000 Lei
 • Perioada:
  12 Luni – 36 Luni
 • DAE:
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You creditron logo
Creditron

Serviciul online Creditron oferă utilizatorilor săi un mod rapid și convenabil de a selecta un împrumut. Creditron.org este un serviciu de împrumut online. Poti obține un împrumut în 15 minute cu orice istoric de credit. După înregistrare, clientul are la dispoziție un instrument convenabil care îi permite să selecteze rapid un împrumut în funcție de cerințele sale: sumă, termen, metoda de emitere a fondurilor etc.

Aplica acum
Credite4You creditron logo
Creditron
 • Suma:
  300 – 15000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 30%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You creditfix logo prieten in momente cheie
CreditFix

CreditFix IFN este o institutie financiara nebancara, care ofera imprumuturi rapide care au nevoi rapide de finantare indiferent de nivelul venitului, de varsta si celor care nu pot aplica pentru un imprumut bancar din varii motive. Conditii de creditare: un venit net de cel putin 500 lei lunar (salariu sau pensie), sa ai varsta de minimum 18 ani impliniti.

Aplica acum
Credite4You creditfix logo prieten in momente cheie
CreditFix
 • Suma:
  100 – 10000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 60 Luni
 • DAE:
  de la 0%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You credit prime logo
CreditPrime

CreditPrime este una dintre principalele platforme online care oferă servicii de creditare pe piața financiară din România. CreditPrime oferă clienților săi o linie de credit, care este o modalitate convenabilă de a obține un împrumut. Cu linia de credit, poți folosi banii atunci când ai nevoie și plăti doar pentru perioada efectivă utilizată. Poți aplica la linia de credit 100% online, 24/7, inclusiv în weekend sau sărbători. Serviciul online CreditPrime oferă posibilitatea de a lua împrumuturi rapide fără garanții și prea multe formalități.

Aplica acum
Credite4You credit prime logo
CreditPrime
 • Suma:
  200 – 10000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 0%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You smile credit logo - imprumuturi rapide online
SmileCredit

SMILE CREDIT IFN S.A. este Instituție Financiară Nebancară care ofera soluții de creditare rapide, moderne, 100% online, care să răspundă nevoilor neacoperite de instituțiile tradiționale. Pentru a obtine un credit este necesar sa completezi formularul de credit online. Procesul este foarte rapid, iar banii îi poţi primi cel târziu în ziua următoare aplicării pentru credit.

Aplica acum
Credite4You smile credit logo - imprumuturi rapide online
SmileCredit
 • Suma:
  200 – 2500 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 678.58%
Mai multe detaliiAplica acum

Refinantare credit

Refinantare credit semnare contract credit rapid IFN

Dacă ai ajuns să acumulezi mai multe tipuri de împrumuturi, luate de la diferite instituții financiare sau ai întârziat cu plata ratelor la creditele deja existente, poti lua în calcul o refinanțare credit.

De cele mai multe ori, IFN-urile sunt cele care acordă acest gen de credite, mai ales dacă ai luat deja credite de la alte IFN-uri. Rareori, băncile acceptă genul acesta de împrumuturi.

Instituțiile Financiare Nebancare sunt firme specializate în acordarea de împrumuturi nebancare, dar sunt reglementate și supravegheate de Banca Națională a României, ceea ce le face perfect legale. Există multe instituții pe piața din România care oferă astfel de credite, fiecare având condițiile și specificațiile sale.

Refinantare credit imprumut nebancar

În funcție de instituția pe care o alegi, poți solicita un credit rapid, în doar câteva minute, oriunde te-ai afla. De cele mai multe ori, nici măcar nu este nevoie să te prezinți personal la sediul instituției, toate demersurile putând fi făcute online.

În plus, ai nevoie doar de un act de identitate valabil, nefiind necesară adeverința de salariu sau vreo altă garanție pentru obținerea unui credit de refinantare.

Totuși, trebuie să dovedești că ai venituri stabile care asigură firma că poți returna suma împrumutată. Un mod simplu de a îndeplini această cerință este un extras de cont.

Totodată, ai posibilitatea plății săptămânale sau lunare a ratelor pentru împrumut, în funcție de condițiile fiecărui IFN care oferă servicii de refinanțare credite.

Ce este un credit de refinanțare

Este tot un credit pe care îl obții ca să îți achiți un alt credit sau mai multe deja existente. Refinanțarea poate fi obținută de la o bancă sau de la o instituție financiară nebancară. O refinanțare credit include unele costuri suplimentare față de alte credite. Pentru a te informa privitor la acest aspect, va fi nevoie să vorbești cu finanțatorul actual și cu finanțatorul viitor.

De la finanțatorul actual îți vor fi necesare informații despre: comisionul de rambursare anticipată a creditelor în derulare și adresele de confirmare de sold. Totodată, ți se va mai cere o copie după contractul fiecărui credit în parte.

De la finanțatorul viitor îți vor trebui informații despre: costurile de transfer bancar pentru acoperirea soldurilor și comisionul de acordare a noului împrumut.

Dacă optezi pentru o refinanțare credit poți beneficia de mai multe avantaje:

 1. Creditele obținute de la diverse instituții financiare nebancare și bănci pot fi restrânse într-unul singur, aflat doar la o instituție pentru care vei plăti o singură rată lunară.
 2. Rata lunară pe care o vei plăti va fi mai mică.
 3. Ai șanse să primești o perioadă de grație pentru plata dobânzii.
 4. Te poate ajuta să-ți iei încă un credit, când ai prea multe credite deja existente și nu ți se mai permite încă unul. Îți stinge vechile datorii și te face eligibil pentru un nou împrumut.
 5. Există varianta de a accesa o sumă suplimentară, însă care nu poate trece de o limită maximă.
 6. Este o decizie confortabilă și rapidă. Cererea de credit online are opțiunea de a fi completată online. Iar o parte dintre finanțatori nu cer obligatoriu o deplasare la sediu, așa că ți se permite să semnezi contractul online.
 7. Dacă ai luat un credit de la o instituție probabil că ai deja profilul cerut de aceasta, deci șansele de a primi aprobare cresc. Astfel că șansele să fii finanțat a doua oară sunt mari.
 8. Atunci când optezi să iei o refinanțare credit, ai ocazia să rămâi cu bani în plus față de suma de care te folosești pentru a achita datoriile. Ai această posibilitate pentru că nu ești obligat să dai explicații pentru diferența de bani.
 9. În cazul în care alegi să refinanțezi o să ai de plătit numai o rată, a cărei sumă se va situa sub suma ratelor actuale. Prin urmare, economisești bani.
 10. Poți alege o dobândă fixă pentru refinanțare credit dacă în prezent ai o dobândă variabilă la actualul împrumut

În același timp, o refinanțare credit poate avea și dezavantaje:

 1. De regulă, o refinanțarea include cheltuieli inițiale care pot fi achitate din banii primiți din noul împrumut.
 2. Totodată, cum un credit nou nu poate avea acceași perioadă de creditare ca perioada celui inițial, aceasta se extinde. Astfel, te vei îndatora câțiva ani în plus.
Refinantare credit

Sugestii pentru a alege o refinanțare credit avantajoasă

Refinantare credit imprumuta bani rapid de la IFN

După ce obții valoarea acestor costuri, ar fi o idee bună ca după ce completezi cererea de refinanțare credit, să faci o comparație între rata lunară a noului credit și rata sau ratele lunare pe care trebuie să le achiți în prezent pentru creditul sau creditele deja existente.

Caută mereu oferte cu dobânzi și rate fixe deoarece cele care nu sunt fixe au riscul de a crește constant.

Interesează-te care este termenul limită pentru a achita refinanțarea. Cel mai des întâlnit termen limită de plată la refinanțări este de 5 ani.

Dacă nu iei un împrumut în lei, ai grijă ca moneda folosită să nu-ți provoace probleme. Trebuie să vezi cât de mari sunt fluctuațiile valorilor sale în raport cu moneda României ca să nu trezești într-o zi că ai rate mult mai mari.

Fii atent ca oferta de credite de refinanțare aleasă să nu fie doar pentru un anumit interval timp. Unele instituții oferă anumite condiții doar pentru primii ani de credit.

Ia în considerare istoricul de credit. Dacă figurezi cu datorii la Biroul de Credit îți va fi mai greu să iei o refinanțare credit.

Dacă până în prezent nu ai mai colaborat cu un IFN sau pur și simplu nu ai încă suficiente cunoștințe despre ce ar presupune asta, poți găsi informații despre tipurile de credite pe care le poți obține.

Pe lângă aceste lucruri, ține cont de sfaturile de mai jos ca să fii sigur că o refinanțare credit este soluția potrivită pentru tine:

Analizează cu atenție situația cu care te confrunți.

Motivul pentru care să obții un credit de refinanțare nu ar trebui să fie o soluție pentru orice situație financiară este valoarea dobânzii, mult mai mare decât a altor tipuri de credite. Fiind acordat imediat, acest împrumut ar trebui să te scoată din impas, nu să îți creeze mai multe neplăceri. De aceea gândește-te bine la circumstanțele situației cu care te confrunți. Pentru ce ai nevoie de bani? Ce vei face cu ei, mai exact?

Cu toate ca IFN-urile nu pun astfel de întrebări, destinația banilor nefiind importantă în acordarea creditelor, tu ar trebui să ți le pui. Doar așa vei ști dacă pentru situația pe care o consideri urgentă merită să faci un împrumut sau poate fi rezolvată în alt mod.

Pentru cazuri urgente sau neașteptate, în care banii sunt indispensabili, creditul de refinanțare poate reprezenta un real ajutor, dar în cazul în care apelezi la astfel de împrumuturi pentru a-ți susține un stil de viață peste posibilitățile tale financiare, s-ar putea să îți creezi mai multe neplăceri pe termen lung. Apelează la credite doar atunci când este strict necesar!

Fii conștient de limitele tale financiare.

Îți recomandăm să apelezi la o refinanțare credit doar atunci când ești sigur că ai cum să restitui suma împrumutată până la data scadentă. În caz contrar, există posibilitatea să intri într-un cerc vicios al datoriilor din care nu vei mai reuși să ieși prea curând.

Ia în calcul toate cheltuielile tale lunare pentru a afla dacă îți poți permite să îți iei un asemenea angajament. Gândește-te că pe lângă suma împrumutată vei avea de restituit, în termenul limită, și dobânda aferentă creditului.

Atunci când îți cunoști bine situația și limitele financiare, știi clar dacă merită să faci un împrumut, dacă te va salva dintr-o situație de criză sau vei scăpa de o problemă doar pentru a-ți crea alta. Sfatul nostru este să apelezi la refinanțare doar atunci când ai mare nevoie de bani, pentru urgențe reale, nu pentru altfel de cheltuieli. Asigură-te că ai cum să plătești împrumutul până la data scadentă!

Documentează-te și cercetează piața.

Atunci când te trezești într-o situație neplăcută în care ai nevoie urgentă de bani, ai tendința să apelezi la prima soluție care îți iese în cale pentru a rezolva problema cât mai repede. Nu îți recomandăm să faci asta. Cercetează piața, compară ofertele mai multor furnizori de refinanțare credite și află ce îți pun aceștia la dispoziție în materie de dobânzi, termeni contractuali, penalizări în cazul nerambursării la timp etc.

Documentează-te înainte de a semna ceva, citește secțiunile de întrebări frecvente și fii sigur că ai înțeles în totalitate termenii contractului. Și asta pentru că există diferite variante de credite de refinanțare cu termeni diferiți. Investește suficient timp în cercetare pentru a ști sigur că ai luat decizia corectă și creditul potrivit nevoilor tale! Acordă atenție sporită detaliilor.

Cum știi că un IFN este de încredere?

IFN-urile care se respectă îți vor pune la dispoziție, într-un mod cât mai transparent, toate informațiile de care ai nevoie, așa cum sunt costurile și practicile privind politica de confidențialitate. De asemenea, poți contacta IFN-ul respectiv pentru a cere informații suplimentare atunci când ai nelămuriri.

Este în avantajul tău să știi toate detaliile privind angajamentul pe care urmează să ți-l iei. Având valoare legală, contractul pe care îl semnezi atunci când soliciți un credit de refinanțare presupune o serie de reguli și condiții pe care ar fi înțelept să le parcurgi cu atenție. Asigură-te că înțelegi termenii contractuali, suma pe care o ai de returnat și că totul corespunde nevoilor tale!

Categorii de societăți de creditare din România

La prima vedere, în situația unui debitor fără experiență, poate ai senzația că nu există diferențe între creditori, că aceștia sunt doar societăți care te împrumută  în schimbul unei dobânzi. De fapt, cu un mic efort, afli că toate instituțiile ce se ocupă cu oferirea de credite au o poziție raportată la Banca Națională Română (BNR).

În cea de-a treia categorie sunt incluse numeroase companii cu operațiuni de natură financiară, acestea fiind reprezentate de: societăți de consultanță financiară, fonduri de pensii, case de ajutor și plasament de tip colectiv, instituții de asigurare, etc. Raportarea se face către instituțiile din cadrul Ministerului de Finanțe, iar structurile din cadrul ANAF le monitorizează.

Instituții de credit bancare

Instituții de credit nebancare

Instituții financiare care nu se află sub monitorizarea BNR

Ce sunt societățile care acordă refinanțări IFN?

Față de BNR și alte tipuri de instituții financiare, IFN-urile sunt structuri beneficiare ale reglementării legale (Lg. 93/2009) și ale monitorizării BNR, dar care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de instituții precizate anterior. Acestea sunt înmatriculate în Registre Speciale, Generale și de Evidență prin Banca Națională a României. În momentul de față, există aproximativ 6000 de societăți de creditare de tip IFN.

În prezent, instituțiile financiare nebancare oferă:

Credite de nevoi personale/de consum/micro-creditare

Credite rapide/online/fără adeverință de venit

Împrumuturi de natură imobiliară/ipotecară/auto

Împrumuturi de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.

Alte tipuri de credite legal acceptate de BNR.

Creditele nebancare sunt cea mai accesibila si rapida modalitate

La început, acestea mențineau un regim neconcurențial cu instituțiile bancare, iar creditele nebancare oferite aveau valori determinate. Se ocupau de acele tipuri de împrumuturi care nu erau prezente în ofertele băncilor de la acea vreme.

Mai târziu, datorită notorietății construite în mintea populației, IFN-urile și-au dezvoltat ofertele în piață datorită faptului ca au pus la dispoziție produse rapide, ușor accesibile, de bună calitate și simple.

Având în vedere că IFN-urile urmează autoritatea și reglementările BNR, orice credite acordate de acestea trebuie să respecte toate prevederile legale pe care le respectă și băncile.

IFN-urile reprezintă entități juridice. Ele există și acționează legal. Pentru a-și asigura activitatea pe teritoriul României, au obligația de  a obține și menține autorizația de funcționare emisă de BNR.

Înainte de a lua un credit rapid, este important să verifici care IFN-uri sunt autorizate pentru activitate de creditare persoane fizice, folosind Registrul General Instituții Financiare Nebancare.

Luând în considerare aceste informații, instituțiile nebancare dețin un nivel de opțiuni de împrumut egal cu cel al băncilor. Bineînțeles, cu toate că au același nivel de factori de verificare și de raportare a împrumuturilor neperformante prin Biroul de Credit, se regăsesc anumite diferențe specifice între aceste tipuri de instituții de creditare.

De exemplu, un credit se livrează prin câteva metode principale. Unele companii transferă banii direct pe card, altele transferă banii către un cont IBAN, iar altele livrează banii în numerar prin curier sau prin sucursalele băncilor partenere.

Majoritatea IFN-urilor au un program de lucru normal, dar o parte dintre ele sunt deschise și seara sau în weekend.

AVANTAJE – Refinanțare credite nebancare

Afli rapid dacă ești eligibil

Nu trebuie să aștepți zile în șir ca să afli dacă solicitarea ta a fost aprobată. Afli dacă ești eligibil sau nu în câteva ore. Poate fi avantajos, în special când îți trebuie o refinanțare credit. Așa ai timp să te reorientezi spre altă instituție dacă nu ți se aprobă cererea.

IFN-urile nu au proceduri complicate

Pe pagina web a IFN-ului, trebuie să completezi un formular și să trimiți prin e-mail o copie de buletin. Toată procedura durează câteva minute, iar pașii de aplicare sunt simpli și intuitivi.

Condiții transparente

Știi încă de la început cât ai de plătit. Pentru credite nebancare nu există comisioane sau clauze ascunse, prin urmare nu vei avea parte de surprize neplăcute ulterior.

O mai mare flexibilitate decât oferă banca pentru condițiile de creditare

Acest avantaj vine din reducerea numărului de cheltuieli al IFN-urilor față de numărul de cheltuieli al băncilor. Aceste credite au devenit mai accesibile prin eliminarea unei liste de comisioane și de criterii de evaluare.

La aceasta se adaugă și posibilitatea de a aplica pentru o refinanțare credit fără a fi necesar să dai nicio garanție.

În plus, creditele nebancare nu sunt destinate unei utilizări specifice. Ele se pot folosi pentru a rezolva orice fel de problemă. Nu te obligă nimeni să te justifici menționând scopuri precise pentru viitoarele lor întrebuințări.

Gama largă de venituri eligibile

Pentru veniturilor declarate de un debitor, băncile păstrează o atitudine conservatoare față de acceptarea acestora. Acestea impun prezentarea unor garanții serioase pentru pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate cerute de instituția bancară (un salariu mediu pe economie, vechime în câmpul muncii, primirea veniturilor într-un cont deschis în cadrul aceleiași companii bancare, să fie angajat al unei firme stabile pe piața muncii, etc.).

IFN-urile nu îți înaintează tipul acesta de cerințe, chiar și când ceri o refinanțare credit.

Nu se ține cont atât de mult de scorul de credit

Desigur, îți mărești simțitor șansele să obții creditul IFN dorit când îți menții ratele restante la zi. Probabilitatea de a primi o refinanțare credit crește cu cât ai un istoric de credit mai  bun.

Mai mult, IFN-urile acceptă credite nebancare  și celor care nu îndeplinesc criteriile cerute pentru un profil clasic de debitor pentru că nu sunt atât de interesate de istoricul de credit.

Pe de altă parte, băncile nu aprobă credite persoanelor care figurează că nu au un istoric de creditare pozitiv și/sau sunt în evidența Biroului de Credit.

DEZAVANTAJE – Refinanțare credite nebancare

Rate mari pentru dobânzi

Valoarea totală a creditului se mărește cu mult din cauza dobânzilor mari care există pentru că lipsesc garanțiile. Din acest motiv, nu reprezintă o soluție bună pe termen lung, fiind doar o rezolvare a unei urgențe. Uneori, comisioanele de acordare a creditului (mai ales pentru creditele pe termen lung și mediu), de administrare și de analiză pot fi de asemenea adăugate. Pe lângă rata dobânzii și DAE este mare (poate atinge sume foarte mari față de alte forme de credit).

Rata dobânzii se menține mare pentru că creditorii vor să se asigure că riscul de a rămâne cu împrumutul nerambursat va fi acoperit.

Calculează cu atenție chiar și când iei credite cu dobânzi zero sau promoții pentru că deseori acestea ascund riscul de a plăti o sumă foarte mare dacă nu plătești la data scadentă.

Acest dezavantaj se poate diminua vizibil dacă plătești anticipat valoarea creditului.

Comisioanele de prelungire sunt mari

Achitarea acestor taxe condiționează orice extindere de credit. Din suma totală de plată aceste taxe înseamnă un procent sau numai plata dobânzii datorate până la acea dată.

Fii atent la dobânda totală, la eventuale comisioane și taxe suplimentare sau la dobânzile penalizatoare, mai exact cele care apar dacă nu achiți rata pentru refinanțare credit.

Dacă ajungi în situația de a lua credite rapide nebancare nu înseamnă că trebuie să te simți stânjenit.

Se întâmplă ca unii oameni să treacă prin unele momente dificile și să nu aibă șansa să economisească bani ca să păstreze o rezervă la îndemână. Așa, ajungi să cauți pe Internet și să nu fi sigur pentru ce să optezi. De aceea, contează ca persoanele dornice să solicite credite rapide să conștientizeze ce opțiuni au.

Se obțin și se înțeleg ușor creditele nebancare, în vreme ce debitorii pot să compare și să evalueze oferte fără nicio obligativitate. Să găsești creditul corespunzător pentru resursele și nevoile tale reprezintă scopul tău principal.

În consecință, trebuie să știi că din cauza nivelului de risc asumat de creditor în raport cu debitorul, împrumuturile IFN nu sunt atât de avantajoase cum lasă impresia la prima vedere.

Cum obții o refinanțare credit nebancară?

În mod obișnuit, birocrația este una dintre problemele principale ale obținerii unui credit bancar, alături de cozile de așteptare la la ghișee. De regulă, băncile tradiționale impun prezentarea a numeroase documente și îndeplinirea unei liste lungi de condiții.

Din fericire, IFN-urile nu au multe cerințe. Prin urmare, nu vei întâmpina genul acesta de dificultăți dacă optezi pentru o refinanțare credit.

Actul de identitate este documentul principal în baza căruia se acordă creditele nebancare. Se acceptă uneori pentru situații excepționale cartea de identitate provizorie.

Pe lângă acest document, îți va fi necesară o dovadă a veniturilor. IFN-urile pot accesa site-ul ANAF pentru a verifica în mod direct ce valoare au veniturile salariale ale solicitanților de credit salariați. Astfel, nu mai este nevoie să se aducă o adeverință de venit eliberată de angajator. Pensionarii pot arăta un cupon de pensie sau un extras de cont unde să se vadă ce valoare are pensia încasată lunar.

Alege cea mai convenabilă modalitate de a obține credite rapide, în funcție de criteriile importante pentru tine. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!

PE SITE

Creează un cont pe site-ul IFN-ului a cărui ofertă se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Faci asta cu ajutorul unei adrese de e-mail valide.

Completează cererea – îți ia doar 5 minute. Aici vei introduce datele tale de contact – nume, prenume, CNP, seria și numărul cărții de identitate, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa – și detalii despre creditul dorit – suma solicitată, perioada împrumutului, tipul ratelor – pentru ca dosarul tău să intre în analiză.

Citește termenii și condițiile contractului pentru a ști cu exactitate care sunt obligațiile și drepturile tale, apoi validează datele introduse. Prin intermediul formularului trimiți și documentele necesare pentru aprobarea creditului.

Trebuie să ai peste 18 sau 21 de ani și să faci dovada salariului primit în luna precedentă cu ajutorul unui extras de cont. Trimite cererea, iar unul dintre consultanții agenției te va contacta în cel mai scurt timp.

Refinantare credit

Timpul de răspuns este în medie 60 de minute. Există totuși situații în care acest timp poate fi depășit. În general, acest lucru se întâmplă din diverse motive, precum: nu poți fi contactat, datele introduse de tine sunt incorecte sau incomplete, apar erori de sistem etc.

Tot ce ai de făcut acum este să semnezi contractul și primești banii în contul tău în aceeași zi.

LA SEDIUL INSTITUȚIEI

Vizitează biroul IFN-ului a cărui ofertă te interesează, unde, asistat de un consultant, vei completa cererea pentru împrumut. După ce semnezi contractul vei primi banii în numerar sau direct în contul tău.

Cum plătești creditul de refinanțare

IFN-urile dispun de diverse modalități de plată. Preponderente sunt plățile în conturile acestor instituții. Poți aproba la data scadentă plata din contul tău spre creditor sau mai ai opțiunea de a vira din contul tău în contul creditorului. O parte dintre societățile IFN admit și plata în numerar a ratelor. Depinde cum hotărâți să colaborați de la început.

Cine poate accesa credite de refinanțare?

Oferte personalizate pentru clienții fideli

1. Multe societăți IFN disponibile din România își prestează activitatea exclusiv în mediul online. Pentru a lua un credit rapid nu este necesar să mergi la o sucursală a instituției, îl poți ridica de acasă sau de oriunde te-ai afla, oricând ești liber, la orice oră.

2. Ai un avantaj că dispui de mai multe variante de plată. Se pot achita online ratele lunare sau suma completă a creditului.

3. În plus, competitivitatea ridicată a făcut ca IFN-urile să creeze diferite produse, care să se potrivească cu profilul fiecărui debitor.

4. Un client fidel al unei instituții financiare nebancare are posibilitatea de a accesa o sumă de 6000 de lei pentru o perioadă scurtă, de regulă, de maxim 60 de zile.

5. În cazul promoțiilor sezoniere unele IFN-uri anulează ultima tranșă pentru orice credit.

Cei aflați în evidența Biroului de Credit și restanțieri

1. Indiferent pentru ce fel de credit optezi, obținerea acestuia implică întotdeauna consultarea informațiilor deținute de Biroul de Credit.

2. IFN-urile cer condiții de creditare mai flexibile, astfel că restanțierii pot să obțină credite nebancare dacă îndeplinesc aceste criterii. Nu se axează atât de mult pe istoric sau pe scorul de credit al debitorului. Un istoric de credit nu tocmai bun nu-ți face cererea ineligibilă. Este datoria morală a debitorului ca atunci când obține un credit rapid și când trebuie să-l returneze, să aibă un comportament responsabil.

3. Creditul/ rescadențarea pot fi prelungite la cerere. Se procedează simplu și rapid. Există posibilitatea de a aplica pentru prelungirea creditului, dacă s-a întâmplat să achiți cheltuieli neprevăzute și nu poți plăti rata lunară la timp. Astfel, le dovedești creditorilor că ești o persoană de încredere și serioasă.

4. Un alt aspect important de precizat este că la creditele IFN pentru restanțieri nu se cer taxe sau costuri suplimentare/speciale.

Cei care au nevoie de bani urgent

1. Renovările locuinței sau evenimentele din familie au șanse să-ți facă probleme dacă nu ai avut ocazia să-ți strângi o rezervă de bani. Un credit rapid înseamnă o metodă eficientă prin care poți accesa o sumă de bani dacă apar evenimente neprevăzute pentru care nu ai la dispoziție resurse financiare.

2. Societățile IFN acordă zilnic credite nebancare. Ele au creat un proces de aplicare și obținere a unui credit IFN rapid și simplificat, procedura de aprobare fiind semnificativ mai redusă. Acest tip de credite este pus la dispoziția debitorului într-un timp considerabil mai scurt decât în situația creditelor ce se acordă în sediile băncilor. Utilizarea tehnologiei și automatizării reduc timpul de așteptare alocat analizei financiare și verificărilor pe care le-ar face personalul din IFN.

3. De asemenea, unele companii IFN au proceduri chiar mai rapide. Poți primi banii împrumutați în contul tău, în aceeași zi în care ai depus cererea pentru un credit IFN.

Credit IFN pe termen scurt VS credit IFN pe termen lung

În mod curent, perioadele pentru credite nebancare includ intervale între 30 de zile și 66 de luni.

În cazul creditelor pe termen scurt, sumele deseori ajung de la 100 până la 3000 de lei. O astfel de condiție poate face ca valoarea ratei lunare să fie considerabilă sau există posibilitatea ca rambursarea integrală a unor credite rapide să se întâmple într-o rată.

Pentru creditele pe termen lung sumele nu pot depăși maxim 20000 de lei.

Desigur, sumele minime și maxime și perioadele pentru care se acordă un credit diferă în funcție de regulile fiecărei societăți. Astfel, pentru a fi bine informat asupra creditulului pe care urmează să-l iei, citește tot ce scrie pe site-ul instituției cu care vei colabora.

Dacă nu poți înapoia creditul până la data scadentă, ai varianta de a încerca să stabilești o înțelegere mutuală cu IFN-ul.

Refinantare credit semnare contract credit nebancar rapid

Dobânda anuală efectivă (DAE) este condiționată foarte mult de suma creditului și de durata de creditare a acestuia, iar pentru creditele pe termen lung, dobânda aferentă se majorează cu cât este perioada creditului mai lungă.

Dobânda unui împrumut pe termen lung poate fi mai ridicată, dar dacă alegi să iei credite nebancare pe termen lung ai posibilitatea să ai rate lunare mai mici și/sau o sumă de bani împrumutată mai mare.

Toate acestea includ o rată a dobânzii mai mare în comparație cu creditele oferite de o instituție bancară.

Pentru a descoperi cea mai bună ofertă adecvată nevoilor tale contează mult să confrunți ofertele creditorilor aflați pe piață folosind aceleași specificații (sumă, perioadă). Când poți să dai înapoi banii într-un timp mai scurt, este de preferat să nu recurgi la un credit nebancar pe termen lung.

Caracteristica pregnantă a creditelor nebancare pe termen scurt este urgența. Valoarea creditului disponibil pentru debitor este adeseori mai mică. Iar restituirea pentru acest tip de credit se încadrează între 15 – 45 de zile.

Creditele pe termen scurt sunt mai rentabile pentru că societățile IFN cer dobândă 0% pentru această categorie de credite (mai ales în cazul clienților noi). Totuși, trebuie să analizezi cu mare atenție ofertele și să iei în considerare dacă o să ai capacitate să plătești creditul în intervalul indicat.

Întrebări Frecvente

Ce este un credit de refinanțare?

Este tot un credit pe care îl obții ca să îți achiți un alt credit sau mai multe deja existente. Refinanțarea poate fi obținută de la o bancă sau de la o instituție financiară nebancară. De cele mai multe ori, IFN-urile sunt cele care acordă acest gen de credite, mai ales dacă ai luat deja credite de la alte IFN-uri. Rareori, băncile acceptă genul acesta de împrumuturi.

O refinanțare credit are cerințe suplimentare?

Pentru o refinanțare credit, vei avea nevoie de la finanțatorul actual de informații despre: comisionul de rambursare anticipată a creditelor în derulare și adresele de confirmare de sold. Totodată, ți se va cere o copie după contractul fiecărui credit în parte. De la finanțatorul viitor îți vor trebui informații despre: costurile de transfer bancar pentru acoperirea soldurilor și comisionul de acordare a noului împrumut.

O refinanțare credit poate avea aceeași perioadă de creditare?

Un credit nou nu poate avea acceași perioadă de creditare ca perioada celui inițial, aceasta se extinde. Astfel, te vei îndatora câțiva ani în plus.