Warning: Array to string conversion in /home/credite4you/public_html/wp-includes/http.php on line 725
Simulator de credite
Suma: 1400 Lei
Perioada: 21 Luni
Avem 5 rezultate pentru tine:
Credite4You
Provident

Poți solicita împrumutul Standard de la Provident și dacă ai întârzieri din motive întemeiate. Îl poți obține în maximum 48 de ore, dacă documentația solicitată este corectă și completă. Îl poți obține și dacă nu ai cont bancar. Luând în considerare condițiile de acordare și de derulare a creditelor, dar și informațiile despre companie, putem acorda un calificativ de 89% pentru creditul Standard oferit de Provident.

Aplica acum
Credite4You
Provident
 • Suma:
  500 – 20000 Lei
 • Perioada:
  12 Luni – 36 Luni
 • DAE:
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You creditron logo
Creditron

Serviciul online Creditron oferă utilizatorilor săi un mod rapid și convenabil de a selecta un împrumut. Creditron.org este un serviciu de împrumut online. Poti obține un împrumut în 15 minute cu orice istoric de credit. După înregistrare, clientul are la dispoziție un instrument convenabil care îi permite să selecteze rapid un împrumut în funcție de cerințele sale: sumă, termen, metoda de emitere a fondurilor etc.

Aplica acum
Credite4You creditron logo
Creditron
 • Suma:
  300 – 15000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 30%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You creditfix logo prieten in momente cheie
CreditFix

CreditFix IFN este o institutie financiara nebancara, care ofera imprumuturi rapide care au nevoi rapide de finantare indiferent de nivelul venitului, de varsta si celor care nu pot aplica pentru un imprumut bancar din varii motive. Conditii de creditare: un venit net de cel putin 500 lei lunar (salariu sau pensie), sa ai varsta de minimum 18 ani impliniti.

Aplica acum
Credite4You creditfix logo prieten in momente cheie
CreditFix
 • Suma:
  100 – 10000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 60 Luni
 • DAE:
  de la 0%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You credit prime logo
CreditPrime

CreditPrime este una dintre principalele platforme online care oferă servicii de creditare pe piața financiară din România. CreditPrime oferă clienților săi o linie de credit, care este o modalitate convenabilă de a obține un împrumut. Cu linia de credit, poți folosi banii atunci când ai nevoie și plăti doar pentru perioada efectivă utilizată. Poți aplica la linia de credit 100% online, 24/7, inclusiv în weekend sau sărbători. Serviciul online CreditPrime oferă posibilitatea de a lua împrumuturi rapide fără garanții și prea multe formalități.

Aplica acum
Credite4You credit prime logo
CreditPrime
 • Suma:
  200 – 10000 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 0%
Mai multe detaliiAplica acum
Credite4You smile credit logo - imprumuturi rapide online
SmileCredit

SMILE CREDIT IFN S.A. este Instituție Financiară Nebancară care ofera soluții de creditare rapide, moderne, 100% online, care să răspundă nevoilor neacoperite de instituțiile tradiționale. Pentru a obtine un credit este necesar sa completezi formularul de credit online. Procesul este foarte rapid, iar banii îi poţi primi cel târziu în ziua următoare aplicării pentru credit.

Aplica acum
Credite4You smile credit logo - imprumuturi rapide online
SmileCredit
 • Suma:
  200 – 2500 Lei
 • Perioada:
  30 Zile – 24 Luni
 • DAE:
  de la 678.58%
Mai multe detaliiAplica acum

Credite persoane juridice

Credite persoane juridice credite nebancare pentru persoane fizice autorizate

Simți că nu mai poți face față cheltuielilor neprevăzute pe care trebuie să le suporte firma ta în această perioadă? Facturile s-au mărit brusc? Ai vrea să renovezi sediul firmei sau să cumperi echipamente noi? Ai nevoie urgent de bani ca să le plătești angajaților tăi salariile? În astfel de momente, un credit persoane juridice poate fi un real ajutor ca să depășești situațiile limită.

Deseori, să te ocupi de propria ta afacere reprezintă o adevărată provocare, mai ales în prezent, când societatea se confruntă cu mulți factori politici, economici sau sociali ce-ți pot influența activitatea. Când întâmpini mari dificultăți financiare, poți oricând să optezi pentru un credit persoane juridice, oferit de o Instituție Financiară Nebancară (IFN).

Acest gen de împrumut are marele avantaj de a se acorda într-un timp foarte scurt, de obicei într-o zi sau maxim două.  Procedurile de aplicare sunt foarte simple și rapide, așa că intri în posesia sumei de bani solicitate fără prea mari eforturi.

Credite persoane juridice semnare contract credit nebancar pentru pfa

Instituțiile Financiare Nebancare sunt firme specializate în acordarea de împrumuturi nebancare care își desfășoară activitatea în mod legal. Ele se află sub reglementarea și supravegherea Băncii Naționale a României. S-au înființat multe IFN-uri pe piața românească. Acestea acordă astfel de credite, în funcție de condiții și specificații proprii.

Poți depune o solicitare pentru un credit persoane juridice deoarece au oferte special concepute pentru firme. Poți face acest lucru în doar câteva minute, din orice locație te-ai afla, dacă instituția aleasă are servicii online. În mod normal, toate IFN-urile dispun de servicii online, așa că nici măcar nu este necesar să mergi personal la birourile instituției pentru că poți face toate demersurile pe Internet.

În același timp, ai la îndemână două modalități de rambursare a creditului: plata săptămânală sau lunară a ratelor pentru împrumut. Depinde ce condiții vrea să-ți impună societatea nebancară pentru care optezi.

Credite pentru persoane juridice

Creditele pentru persoane juridice reprezintă acele tipuri de împrumuturi acordate firmelor. Deseori IFN-urile împart categoria de credite pentru persoane juridice în alte trei mari subcategorii:

 1. de investiții,
 2. pentru capital de lucru,
 3. pentru decontarea facturilor.

Această împărțire le ajută să se adapteze mai repede și mai ușor la cerințele clienților.

1. Credite de investiții

Dacă îți trebuie o sursă de finanțare ca să-ți dezvolți afacerea cu ajutorul cumpărării unor bunuri, prin investiții în imobiliare, achiziționarea unor echipamente sau întreprinderea unor lucrări de amenajare/reparații,  cu siguranță te-ar avantaja un credit pentru investiții.

2. Credite pentru capital de lucru

În cazul unui credit destinat capitalului de lucru, primești sprijin financiar ca să treci mai ușor peste perioadele în care firma ta are probleme să asigure continuarea activității. Printr-un împrumut destinat capitalului de lucru, ai posibilitatea să-ți finanțezi pe durata a 36 de luni cheltuieli cum sunt: achizițiile de stocuri, plățile datoriilor la bugetul de stat, plățile furnizorilor sau alte plăți. De asemenea, prin intermediul acestui tip de credit îți poți refinanța creditele asemănătoare pe care le ai la alte bănci.

3. Credite pentru decontarea facturilor

Pentru cei care întâmpină dificultăți la achitarea facturilor poți obține un împrumut din partea unui IFN, adaptat acestor nevoi. Prin intermediul acestuia poți încasa, în avans, până la 80% din valoarea facturilor emise de firma ta către clienți. Eventual, poți să plătești facturile firmei, dar și în această situație trebuie să fii atent fiindcă o bună parte dintre IFN-uri sunt dispuse să-ți acopere doar până la 80% din valoarea acestora.

Credite persoane juridice imprumuta bani rapid de la IFN

Pe lângă această împărțire a tipurilor de oferte, deseori se ține cont și de mărimea firmei pe care o deții. De aceea există și credite pentru întreprinderi mici și mijlocii – credite IMM – sau pentru corporații.

De regulă, durata contractelor de creditare pentru un credit pentru persoane juridice variază între 30 de zile și 60 de luni. Depinde ce sumă de bani vrei să împrumuți și în ce circumstanțe.

Sumele de bani acordate variază în funcție de politica și condițiile IFN-ului ales. De obicei, se încadrează între 2000 de lei și 2500000 de lei. Bineînțeles, atât limitele inferioare, cât și cele superioare diferă de la o societate la alta.

Înainte de a apela la acest gen de împrumut, fii sigur că te-ai informat corect despre conținutul contractului de creditare și că ai suficiente resurse ca să-l rambursezi până la data scadentă. Deși poate părea o alegere foarte avantajoasă, implică clauze și penalizări mari dacă nu este achitat la timp.

De ce să apelezi la credite nebancare pentru persoane juridice?

Sunt firme care chiar dacă au suficienți bani, preferă să se împrumute, ca mai apoi să investească în dezvoltare. În această situație, firmele reușesc să se extindă datorită banilor contractați.

Tocmai pentru că au o politică de acordare atât de flexibilă, unele IFN-uri acceptă și societăți nou-înființate. Trebuie să îndeplinești, totuși, câteva condiții minime care depind de politicile fiecărei firme.

Iar pe lângă variantele obișnuite de credit, unele societăți nebancare îți pun la dispoziție mai multe oferte personalizate pentru credite persoane juridice. De exemplu, unele dintre ele au opțiuni tip revolving, adică plătești dobândă doar pentru sumele folosite sau unele te lasă să reutilizezi sumele rambursate.

Alături de acestea, în cazul în care returnezi anticipat valoarea totală a împrumutului, există posibilitatea de a obține o mică reducere a dobânzii datorate.

Un alt mare avantaj este că poți lua credite persoane juridice fără garanții. Nu ți se cere niciun fel de garanție deoarece IFN-urile acoperă cu ajutorul dobânzilor foarte mari riscurile de a rămâne cu creditul nerambursat.

Ține cont de sfaturile de mai jos ca să fii sigur că un credit persoane juridice este soluția potrivită pentru tine:

Analizează cu atenție situația cu care te confrunți.

Motivul pentru care să obții credite nebancare nu ar trebui să fie o soluție pentru orice situație financiară este valoarea dobânzii, mult mai mare decât a altor tipuri de credite. Fiind acordat imediat, acest împrumut ar trebui să te scoată din impas, nu să îți creeze mai multe neplăceri. De aceea gândește-te bine la circumstanțele situației cu care te confrunți. Pentru ce ai nevoie de bani? Ce vei face cu ei, mai exact?

Cu toate ca IFN-urile nu pun astfel de întrebări, destinația banilor nefiind importantă în acordarea creditelor rapide, tu ar trebui să ți le pui. Doar așa vei ști dacă pentru situația pe care o consideri urgentă merită să faci un împrumut sau poate fi rezolvată în alt mod.

Pentru cazuri urgente sau neașteptate, în care banii sunt indispensabili, creditul poate reprezenta un real ajutor, dar în cazul în care apelezi la astfel de împrumuturi pentru a-ți susține un stil de viață peste posibilitățile tale financiare, s-ar putea să îți creezi mai multe neplăceri pe termen lung. Apelează la credite doar atunci când este strict necesar!

Fii conștient de limitele tale financiare.

Îți recomandăm să apelezi la un credit IFN doar atunci când ești sigur că ai cum să restitui suma împrumutată până la data scadentă. În caz contrar, există posibilitatea să intri într-un cerc vicios al datoriilor din care nu vei mai reuși să ieși prea curând.

Ia în calcul toate cheltuielile tale lunare pentru a afla dacă îți poți permite să îți iei un asemenea angajament. Gândește-te că pe lângă suma împrumutată vei avea de restituit, în termenul limită, și dobânda aferentă creditului.

Atunci când îți cunoști bine situația și limitele financiare, știi clar dacă merită să faci un împrumut, dacă te va salva dintr-o situație de criză sau vei scăpa de o problemă doar pentru a-ți crea alta. Sfatul nostru este să apelezi la credite nebancare doar atunci când ai mare nevoie de bani, pentru urgențe reale, nu pentru altfel de cheltuieli. Asigură-te că ai cum să plătești împrumutul până la data scadentă!

Documentează-te și cercetează piața.

Atunci când te trezești într-o situație neplăcută în care ai nevoie urgentă de bani, ai tendința să apelezi la prima soluție care îți iese în cale pentru a rezolva problema cât mai repede. Nu îți recomandăm să faci asta. Cercetează piața, compară ofertele mai multor furnizori de credite nebancare și află ce îți pun aceștia la dispoziție în materie de dobânzi, termeni contractuali, penalizări în cazul nerambursării la timp etc.

Documentează-te înainte de a semna ceva, citește secțiunile de întrebări frecvente și fii sigur că ai înțeles în totalitate termenii contractului. Și asta pentru că există diferite variante de credite cu termeni diferiți. Investește suficient timp în cercetare pentru a ști sigur că ai luat decizia corectă și creditul potrivit nevoilor tale! Acordă atenție sporită detaliilor.

Cum știi că un IFN este de încredere?

IFN-urile care se respectă îți vor pune la dispoziție, într-un mod cât mai transparent, toate informațiile de care ai nevoie, așa cum sunt costurile și practicile privind politica de confidențialitate. De asemenea, poți contacta IFN-ul respectiv pentru a cere informații suplimentare atunci când ai nelămuriri.

Este în avantajul tău să știi toate detaliile privind angajamentul pe care urmează să ți-l iei. Având valoare legală, contractul pe care îl semnezi atunci când soliciți un credit presupune o serie de reguli și condiții pe care ar fi înțelept să le parcurgi cu atenție. Asigură-te că înțelegi termenii contractuali, suma pe care o ai de returnat și că totul corespunde nevoilor tale!

Categorii de societăți de creditare din România

La prima vedere, în situația unui debitor fără experiență, poate ai senzația că nu există diferențe între creditori, că aceștia sunt doar societăți care te împrumută  în schimbul unei dobânzi. De fapt, cu un mic efort, afli că toate instituțiile ce se ocupă cu oferirea de credite au o poziție raportată la Banca Națională Română (BNR).

În cea de-a treia categorie sunt incluse numeroase companii cu operațiuni de natură financiară, acestea fiind reprezentate de: societăți de consultanță financiară, fonduri de pensii, case de ajutor și plasament de tip colectiv, instituții de asigurare, etc. Raportarea se face către instituțiile din cadrul Ministerului de Finanțe, iar structurile din cadrul ANAF le monitorizează.

Instituții de credit bancare

Instituții de credit nebancare

Instituții financiare care nu se află sub monitorizarea BNR

Ce sunt societățile care acordă credite pentru persoane juridice?

Față de BNR și alte tipuri de instituții financiare, IFN-urile sunt structuri beneficiare ale reglementării legale (Lg. 93/2009) și ale monitorizării BNR, dar care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de instituții precizate anterior. Acestea sunt înmatriculate în Registre Speciale, Generale și de Evidență prin Banca Națională a României. În momentul de față, există aproximativ 6000 de societăți de creditare de tip IFN.

În prezent, instituțiile financiare nebancare oferă:

Credite de nevoi personale/de consum/micro-creditare

Credite rapide/online/fără adeverință de venit

Împrumuturi de natură imobiliară/ipotecară/auto

Împrumuturi de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.

Alte tipuri de credite legal acceptate de BNR.

Creditele nebancare sunt cea mai accesibila si rapida modalitate

La început, acestea mențineau un regim neconcurențial cu instituțiile bancare, iar creditele nebancare oferite aveau valori determinate. Se ocupau de acele tipuri de împrumuturi care nu erau prezente în ofertele băncilor de la acea vreme.

Mai târziu, datorită notorietății construite în mintea populației, IFN-urile și-au dezvoltat ofertele în piață datorită faptului ca au pus la dispoziție produse rapide, ușor accesibile, de bună calitate și simple.

Având în vedere că IFN-urile urmează autoritatea și reglementările BNR, orice credite acordate de acestea trebuie să respecte toate prevederile legale pe care le respectă și băncile.

IFN-urile reprezintă entități juridice. Ele există și acționează legal. Pentru a-și asigura activitatea pe teritoriul României, au obligația de  a obține și menține autorizația de funcționare emisă de BNR.

Înainte de a lua un credit este important să verifici care IFN-uri sunt autorizate pentru activitate de creditare persoane fizice, folosind Registrul General Instituții Financiare Nebancare.

Luând în considerare aceste informații, instituțiile nebancare dețin un nivel de opțiuni de împrumut egal cu cel al băncilor. Bineînțeles, cu toate că au același nivel de factori de verificare și de raportare a împrumuturilor neperformante prin Biroul de Credit, se regăsesc anumite diferențe specifice între aceste tipuri de instituții de creditare.

Un credit se livrează prin câteva metode principale. Unele companii transferă banii direct pe card, altele transferă banii către un cont IBAN, iar altele livrează banii în numerar prin curier sau prin sucursalele băncilor partenere.

Majoritatea IFN-urilor au un program de lucru normal, dar o parte dintre ele sunt deschise și seara sau în weekend.

AVANTAJE – credite persoane juridice

Simplu de obținut

Principalul motiv pentru care creditele nebancare au devenit atât de populare în România constă în aprobarea facilă, fără a fi necesare prea multe acte.

Multor persoane le este teamă să apeleze la bănci atunci când au nevoie de bani deoarece știu că procesul este unul de durată și implică multă bătaie de cap și acte numeroase. Unde mai pui că pentru o sumă relativ mică parcă nici nu merită să te complici. Soluția pentru astfel de cazuri este mult mai simplă: credite nebancare.

Fără garanții

Pentru a garanta împrumutul nu ești nevoit să pui gaj casa sau alte bunuri de valoare. Dar ce se întâmplă atunci când creditorul se vede pus în imposibilitatea de a returna banii, iar contractul nu este garantat prin bunuri de valoare? Aici devine importantă solvabilitatea clientului.

Instituția creditoare poate să îl acționeze pe acesta în instanță și să obțină suma înapoi prin executarea silită a bunurilor acestuia sau prin oprirea unei sume lunare din conturi până la stingerea datoriei.

Aprobare imediată

Dacă în cazul altor tipuri de împrumuturi trebuie să aștepți câteva zile până afli dacă ești eligibil, urmând ca abia apoi să primești banii de care ai nevoie, un credit nebancar va fi aprobat, de regulă, în câteva ore.

Asta înseamnă că la maxim o oră dupa ce trimiți solicitarea de credit, vei fi contactat telefonic de un consultant, iar după încheierea discuției pe care o veți purta, vei primi răspunsul solicitării de credit. Banii îi poți ridica chiar în aceeași zi.

Folosești banii cum vrei

Nu trebuie să menționezi pentru ce ai nevoie de bani și nici să specifici ulterior care a fost destinația lor, furnizând facturi sau alte acte doveditoare.

Indiferent că e vorba despre cheltuieli de vacanță, renovarea casei, achiziția unor produse electronice sau electrocasnice sau a unor corpuri de mobilier, efectuarea unor tratamente medicale sau de frumusețe, acoperirea unor cheltuieli neprevăzute de orice fel, creditele nebancare îți vin în ajutor cât ai clipi.

Gama largă de venituri eligibile

De cele mai multe ori, nu este obligatoriu să fii salariat pentru a obține un credit. Da, se oferă bani și fără să lucrezi, dar trebuie să ai măcar un venit minim: dintr-un contract de închiriere, PFA, din străinătate sau din altă sursă pe care o poți aduce în discuție IFN-ului.

Transparența

Clauzele sunt mult mai simple decât în cazul altor tipuri de împrumuturi, ceea ce scade semnificativ riscul de a te trezi cu costuri ascunse. Prin accesarea oricărui tip de împrumut rapid, cunoști încă de la început valoarea totală pe care o ai de plătit. Dobânda este și rămâne fixă pe întreaga perioada de creditare.

Desigur acestea sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea creditării nebancare, numărul lor este mult mai ridicat.

DEZAVANTAJE – credite persoane juridice

Rate mari pentru dobânzi

Valoarea totală a creditelor nebancare crește semnificativ din cauza dobânzilor mari care se adaugă pentru că nu există garanții. Din această cauză, nu este o idee bună pe termen lung, fiind doar o rezolvare a unei urgențe.

Uneori, comisioanele de acordare a creditelor (mai ales pentru creditele pe termen lung și mediu), de administrare și de analiză pot fi deopotrivă incluse. Pe lângă rata dobânzii și DAE este mare (poate atinge sume foarte mari față de alte forme de credit).

Rata dobânzii rămâne mare pentru că creditorii vor să fie siguri că riscul de a rămâne cu credite nerambursate va fi evitat.

Amintește-ți să te uiți cu atenție chiar și când obții credite cu dobânzi zero sau promoții pentru că adesea acestea ascund riscul de a achita o sumă foarte mare dacă nu plătești la data scadentă.

Acest dezavantaj se poate micșora substanțial dacă restitui anticipat valoarea unui credit IFN.

Comisioane mari de prelungire

Achitarea acestor taxe influențează orice extindere de credit. Din suma totală de plată acestea înseamnă un procent sau numai plata dobânzii datorate până la acea dată.

Fii prudent la dobânda totală, la eventuale comisioane și taxe suplimentare sau la dobânzile penalizatoare, mai exact cele care apar dacă nu achiți rata.

Dacă ajungi în situația de a lua credite nu înseamnă că trebuie să te simți stânjenit.

Se întâmplă ca unii oameni să treacă prin unele momente dificile și să nu aibă șansa să economisească bani ca să păstreze o rezervă la îndemână. Așa, ajungi să cauți pe Internet și să nu fi sigur pentru ce să optezi. De aceea, contează ca persoanele dornice să solicite credite să conștientizeze ce opțiuni au.

Se obțin și se înțeleg ușor creditele nebancare, în vreme ce debitorii pot să compare și să evalueze oferte fără nicio obligativitate. Să găsești creditul corespunzător pentru resursele și nevoile tale reprezintă scopul tău principal.

În consecință, trebuie să știi că din cauza nivelului de risc asumat de creditor în raport cu debitorul, împrumuturile IFN nu sunt atât de avantajoase cum lasă impresia la prima vedere.

Cum obții credite IFN pentru persoane juridice?

Ca să obții credite IFN persoane juridice ți se solicită un minim de documente și de criterii de eligibilitate: un act de identitate valabil, acte care să ateste faptul că ești administratorul firmei în numele căreia dorești să iei creditul, un act care dovedește că firma este înregistrată în mod legal la Registrul Comerțului, copie după CUI, un flux monetar stabil și o dovadă că afacerea ta nu are datorii prea mari. O parte dintre acestea cer suplimentar un bilanț cu o recipisă pe ultimii 2 ani și ultima balanță încheiată. Nu necesită garanții, giranți, adeverințe sau alte acte.

De regulă, aceste tipuri de împrumuturi se acordă pe perioade cuprinse între 3 și 60 de luni, având sume care se încadrează între 5000 și 2500000 de lei.

De asemenea, la stabilirea valorii totale a unui credit persoană juridică, se iau în calcul câțiva factori ce influențează dobânda: istoricul plăților și al împrumuturi înregistrate de firmă, istoricul datoriilor făcute de către companie, tipul de facere pe care îl deții, vechimea afacerii, planul de afaceri și fluxul de capital.

Iar ca să intri în posesia unui astfel de credit ai două modalități: direct pe site, prin completarea cererii online, sau la sediul instituției respective, unde te va asista un consultant.

Credite persoane juridice

Cu toate acestea, chiar dacă aceste credite online persoane juridice par a fi cea mai avantajoasă soluție pentru că nu trebuie să aștepți mai mult de două zile ca să primești banii contractați și nu necesită prea multe documente, analizează atent situația înainte să depui cererea. Asigură-te că ai citit și înțeles toate condițiile și clauzele contractuale și poți să returnezi până la data scadentă întreaga valoare a contractului.

Dobânzile penalizatoare se aplică din prima zi de întârziere. Acestea se încadrează între 1,2 și 3% pe zi din suma contractată, în funcție de instituția aleasă. Ca să nu adaugi comisioane suplimentare la datorie, fii sigur că achiți rata până la termenul limită.

Cine poate solicita credite nebancare IFN?

Oferte personalizate pentru clienții fideli

1. Multe societăți IFN disponibile din România își prestează activitatea exclusiv în mediul online. Pentru a lua un credit nebancar nu este necesar să mergi la o sucursală a instituției, îl poți ridica de acasă sau de oriunde te-ai afla, oricând ești liber, la orice oră.

2. Ai un avantaj că dispui de mai multe variante de plată. Se pot achita online ratele lunare sau suma completă a creditului.

3. În plus, competitivitatea ridicată a făcut ca IFN-urile să creeze diferite produse, care să se potrivească cu profilul fiecărui debitor.

4. Un client fidel al unei instituții financiare nebancare are posibilitatea de a accesa o sumă de 6000 de lei pentru o perioadă scurtă, de regulă, de maxim 60 de zile.

5. În cazul promoțiilor sezoniere unele IFN-uri anulează ultima tranșă pentru orice credit.

Cei aflați în evidența Biroului de Credit și restanțieri

1. Indiferent pentru ce fel de credit optezi, obținerea acestuia implică întotdeauna consultarea informațiilor deținute de Biroul de Credit.

2. IFN-urile cer condiții de creditare mai flexibile, astfel că restanțierii pot să obțină credite nebancare dacă îndeplinesc aceste criterii. Nu se axează atât de mult pe istoric sau pe scorul de credit al debitorului. Un istoric de credit nu tocmai bun nu-ți face cererea ineligibilă. Este datoria morală a debitorului ca atunci când obține un credit rapid și când trebuie să-l returneze, să aibă un comportament responsabil.

3. Creditul/ rescadențarea pot fi prelungite la cerere. Se procedează simplu și rapid. Există posibilitatea de a aplica pentru prelungirea creditului, dacă s-a întâmplat să achiți cheltuieli neprevăzute și nu poți plăti rata lunară la timp. Astfel, le dovedești creditorilor că ești o persoană de încredere și serioasă.

4. Un alt aspect important de precizat este că la creditele IFN pentru restanțieri nu se cer taxe sau costuri suplimentare/speciale.

Cei care au nevoie de bani urgent

1. Renovările locuinței sau evenimentele din familie au șanse să-ți facă probleme dacă nu ai avut ocazia să-ți strângi o rezervă de bani. Un credit rapid înseamnă o metodă eficientă prin care poți accesa o sumă de bani dacă apar evenimente neprevăzute pentru care nu ai la dispoziție resurse financiare.

2. Societățile IFN acordă zilnic credite nebancare. Ele au creat un proces de aplicare și obținere a unui credit și simplificat, procedura de aprobare fiind semnificativ mai redusă. Acest tip de credite este pus la dispoziția debitorului într-un timp considerabil mai scurt decât în situația creditelor ce se acordă în sediile băncilor. Utilizarea tehnologiei și automatizării reduc timpul de așteptare alocat analizei financiare și verificărilor pe care le-ar face personalul din IFN.

3. De asemenea, unele companii IFN au proceduri chiar mai rapide. Poți primi banii împrumutați în contul tău, în aceeași zi în care ai depus cererea pentru un credit IFN.

Credite IFN pe termen scurt VS credite IFN pe termen lung

În mod curent, perioadele pentru credite nebancare includ intervale între 30 de zile și 66 de luni.

În cazul creditelor pe termen scurt, sumele deseori ajung de la 100 până la 3000 de lei. O astfel de condiție poate face ca valoarea ratei lunare să fie considerabilă sau există posibilitatea ca rambursarea integrală a unor credite rapide să se întâmple într-o rată.

Pentru creditele pe termen lung sumele nu pot depăși maxim 20000 de lei.

Desigur, sumele minime și maxime și perioadele pentru care se acordă un credit diferă în funcție de regulile fiecărei societăți. Astfel, pentru a fi bine informat asupra creditulului pe care urmează să-l iei, citește tot ce scrie pe site-ul instituției cu care vei colabora.

Dacă nu poți înapoia creditul până la data scadentă, ai varianta de a încerca să stabilești o înțelegere mutuală cu IFN-ul.

Credite persoane juridice semnare contract credit nebancar rapid

Dobânda anuală efectivă (DAE) este condiționată foarte mult de suma creditului și de durata de creditare a acestuia, iar pentru creditele pe termen lung, dobânda aferentă se majorează cu cât este perioada creditului mai lungă.

Dobânda unui credit nebancar pe termen lung poate fi mai ridicată, dar dacă alegi să iei credite nebancare pe termen lung ai posibilitatea să ai rate lunare mai mici și/sau o sumă de bani împrumutată mai mare.

Toate acestea includ o rată a dobânzii mai mare în comparație cu creditele oferite de o instituție bancară.

Pentru a descoperi cea mai bună ofertă adecvată nevoilor tale contează mult să confrunți ofertele creditorilor aflați pe piață folosind aceleași specificații (sumă, perioadă). Când poți să dai înapoi banii într-un timp mai scurt, este de preferat să nu recurgi la un credit nebancar pe termen lung.

Caracteristica pregnantă a creditelor nebancare pe termen scurt este urgența. Valoarea creditului disponibil pentru debitor este adeseori mai mică. Iar restituirea pentru acest tip de credit se încadrează între 15 – 45 de zile.

Creditele pe termen scurt sunt mai rentabile pentru că societățile IFN cer dobândă 0% pentru această categorie de credite (mai ales în cazul clienților noi). Totuși, trebuie să analizezi cu mare atenție ofertele și să iei în considerare dacă o să ai capacitate să plătești creditul în intervalul indicat.

Întrebări Frecvente

Pot lua un credit persoane juridice ca să-mi plătesc facturile?

Poți lua un credit persoane juridice ca să-ți plătești facturile. Instituțiile Financiare Nebancare sunt dispuse să-ți acopere până la 80% din valoarea facturilor.

Pot să obțin un credit persoane juridice pentru o firmă nou înființată?

Poți să obții un credit persoane juridice pentru o firmă nou înființată, dar trebuie să îndeplinești câteva criterii de eligibilitate specifice fiecărei Instituții Financiare Nebancare.

Am nevoie de garanții ca să obțin un credit persoane juridice?

Pentru majoritatea împrumuturilor destinate persoanelor juridice, Instituțiile Financiare Nebancare nu cer garanții. Însă, sunt și unele care cer garanție.