Poți solicita împrumutul Standard de la Provident și dacă ai întârzieri din motive întemeiate. Îl poți obține în maximum 48 de ore, dacă documentația solicitată este corectă și completă. Îl poți obține și dacă nu ai cont bancar. Luând în considerare condițiile de acordare și de derulare a creditelor, dar și informațiile despre companie, putem acorda un calificativ de 89% pentru creditul Standard oferit de Provident.
Aplica acumServiciul online Creditron oferă utilizatorilor săi un mod rapid și convenabil de a selecta un împrumut. Creditron.org este un serviciu de împrumut online. Poti obține un împrumut în 15 minute cu orice istoric de credit. După înregistrare, clientul are la dispoziție un instrument convenabil care îi permite să selecteze rapid un împrumut în funcție de cerințele sale: sumă, termen, metoda de emitere a fondurilor etc.
Aplica acumCreditFix IFN este o institutie financiara nebancara, care ofera imprumuturi rapide care au nevoi rapide de finantare indiferent de nivelul venitului, de varsta si celor care nu pot aplica pentru un imprumut bancar din varii motive. Conditii de creditare: un venit net de cel putin 500 lei lunar (salariu sau pensie), sa ai varsta de minimum 18 ani impliniti.
Aplica acumCreditPrime este una dintre principalele platforme online care oferă servicii de creditare pe piața financiară din România. CreditPrime oferă clienților săi o linie de credit, care este o modalitate convenabilă de a obține un împrumut. Cu linia de credit, poți folosi banii atunci când ai nevoie și plăti doar pentru perioada efectivă utilizată. Poți aplica la linia de credit 100% online, 24/7, inclusiv în weekend sau sărbători. Serviciul online CreditPrime oferă posibilitatea de a lua împrumuturi rapide fără garanții și prea multe formalități.
Aplica acumSMILE CREDIT IFN S.A. este Instituție Financiară Nebancară care ofera soluții de creditare rapide, moderne, 100% online, care să răspundă nevoilor neacoperite de instituțiile tradiționale. Pentru a obtine un credit este necesar sa completezi formularul de credit online. Procesul este foarte rapid, iar banii îi poţi primi cel târziu în ziua următoare aplicării pentru credit.
Aplica acum- Suma:200 – 2500 Lei
- Perioada:30 Zile – 24 Luni
- DAE:de la 678.58%
Credite IMM
Uneori, resursele financiare ale afacerii tale nu sunt suficiente pentru a-ți îndeplini nevoile de lucru. Contextele dificile de natură economică sau situații asupra cărora nu ai control direct pot pune probleme serioase.
Când ai nevoie să-ți îndeplinești obligațiile contractuale, să faci noi achiziții sau să plătești salarii ori facturi, dar ești în dificultate financiară cu afacerea ta, e bine să știi că ai o variantă de creditare la îndemână, fără garanții și cu posibilitatea de a fi acordată rapid.
Creditele IMM oferite de IFN-uri (Instituții Financiare Nebancare) pot fi o variantă la îndemână care să te scoată din impas. IFN-urile sunt companii care funcționează legal, sub reglementarea Băncii Naționale a României și oferă credite rapide pentru persoane fizice și persoane juridice.
Acestea oferă împrumuturile pentru persoanele juridice fără birocrație ori justificarea banilor, cu rate fixe și termene de plată flexibile. Solicitările de credit se trimit de cele mai multe ori online în sistem securizat, deciziile se oferă rapid, iar banii se primesc în aproximativ o zi.
IFN-urile își adaptează constant ofertele pentru se menține competitive pe piață și a răspunde pieței în continuă schimbare.
Creditare IMM
Finanțarea activităților curente și a problemelor apărute spontan, dar și nevoia de dezvoltare sunt importante pentru orice firmă pentru a se păstra competitivă. Când nu reușești să le acoperi din fonduri proprii, ți-ar putea fi de folos să încerci varianta de creditare IMM din partea unui IFN, mai ales pentru că tot procesul de aplicare se desfășoară online.
De ce să alegi un credit IMM online?
Sunt mai multe situații în care un credit un asemenea credit poate fi varianta potrivită pentru tine. În primul rând, acesta este ușor de accesat, chiar și dacă suma solicitată este de 450.000 de lei la unele IFN-uri.
Când alegi un credit online, salvezi timpul pierdut pe drumuri și discuții lungi, dar și din timpul de așteptare până la decizia finală, mai ales dacă te găsești într-o situație pe care trebuie să o rezolvi urgent.
Acestea deoarece ai de-a face și cu mai puțină birocrație. Cu minim de acte, fără documente justificative pentru modul în care cheltui banii și chiar fără garanții imobiliare sau materiale, nu ai nici multe bătăi de cap.
IFN-urile sunt si flexibile în privința rambursărilor și îți oferă posibilitatea de amânare a ratelor, uneori cu zero costuri. Dacă unul dintre clienții tăi îți amână plata și îți dereglează cashflow-ul, pe IFN te poți baza că vei primi sprijin.Te-ai întrebat și pentru ce anume poți folosi banii din aceste credite IMM online? De cele mai multe ori, antreprenorii îi împrumută pentru plata taxelor la stat, plata unor facturi urgente, achiziția de materie primă sau stocuri de marfă, achiziția de mijloace fixe (aparatură, vehicule etc.), plata chiriei sau alte nevoi presante.
Pe lângă aceste lucruri, ține cont de sfaturile de mai jos ca să fii sigur că un credit IMM nebancar este soluția potrivită pentru tine:
Analizează cu atenție situația cu care te confrunți.
Motivul pentru care să obții credite nebancare nu ar trebui să fie o soluție pentru orice situație financiară este valoarea dobânzii, mult mai mare decât a altor tipuri de credite. Fiind acordat imediat, acest împrumut ar trebui să te scoată din impas, nu să îți creeze mai multe neplăceri. De aceea gândește-te bine la circumstanțele situației cu care te confrunți. Pentru ce ai nevoie de bani? Ce vei face cu ei, mai exact?
Cu toate ca IFN-urile nu pun astfel de întrebări, destinația banilor nefiind importantă în acordarea creditelor nebancare tu ar trebui să ți le pui. Doar așa vei ști dacă pentru situația pe care o consideri urgentă merită să faci un împrumut sau poate fi rezolvată în alt mod.
Pentru cazuri urgente sau neașteptate, în care banii sunt indispensabili, creditul rapid nebancar poate reprezenta un real ajutor, dar în cazul în care apelezi la astfel de împrumuturi pentru a-ți susține un stil de viață peste posibilitățile tale financiare, s-ar putea să îți creezi mai multe neplăceri pe termen lung. Apelează la credite doar atunci când este strict necesar!
Fii conștient de limitele tale financiare.
Îți recomandăm să apelezi la un credit nebancar doar atunci când ești sigur că ai cum să restitui suma împrumutată până la data scadentă. În caz contrar, există posibilitatea să intri într-un cerc vicios al datoriilor din care nu vei mai reuși să ieși prea curând.
Ia în calcul toate cheltuielile tale lunare pentru a afla dacă îți poți permite să îți iei un asemenea angajament. Gândește-te că pe lângă suma împrumutată vei avea de restituit, în termenul limită, și dobânda aferentă creditului.
Atunci când îți cunoști bine situația și limitele financiare, știi clar dacă merită să faci un împrumut, dacă te va salva dintr-o situație de criză sau vei scăpa de o problemă doar pentru a-ți crea alta. Sfatul nostru este să apelezi la credite rapide nebancare doar atunci când ai mare nevoie de bani, pentru urgențe reale, nu pentru altfel de cheltuieli. Asigură-te că ai cum să plătești împrumutul până la data scadentă!
Documentează-te și cercetează piața.
Atunci când te trezești într-o situație neplăcută în care ai nevoie urgentă de bani, ai tendința să apelezi la prima soluție care îți iese în cale pentru a rezolva problema cât mai repede. Nu îți recomandăm să faci asta. Cercetează piața, compară ofertele mai multor furnizori de credite IFN și află ce îți pun aceștia la dispoziție în materie de dobânzi, termeni contractuali, penalizări în cazul nerambursării la timp etc.
Documentează-te înainte de a semna ceva, citește secțiunile de întrebări frecvente și fii sigur că ai înțeles în totalitate termenii contractului. Și asta pentru că există diferite variante de credite nebancare cu termeni diferiți. Investește suficient timp în cercetare pentru a ști sigur că ai luat decizia corectă și creditul potrivit nevoilor tale! Acordă atenție sporită detaliilor.
Cum știi că un IFN este de încredere?
IFN-urile care se respectă îți vor pune la dispoziție, într-un mod cât mai transparent, toate informațiile de care ai nevoie, așa cum sunt costurile și practicile privind politica de confidențialitate. De asemenea, poți contacta IFN-ul respectiv pentru a cere informații suplimentare atunci când ai nelămuriri.
Este în avantajul tău să știi toate detaliile privind angajamentul pe care urmează să ți-l iei. Având valoare legală, contractul pe care îl semnezi atunci când soliciți un credit nebancar presupune o serie de reguli și condiții pe care ar fi înțelept să le parcurgi cu atenție. Asigură-te că înțelegi termenii contractuali, suma pe care o ai de returnat și că totul corespunde nevoilor tale!
Categorii de societăți de creditare din România
La prima vedere, în situația unui debitor fără experiență, poate ai senzația că nu există diferențe între creditori, că aceștia sunt doar societăți care te împrumută în schimbul unei dobânzi. De fapt, cu un mic efort, afli că toate instituțiile ce se ocupă cu oferirea de credite au o poziție raportată la Banca Națională Română (BNR).
În cea de-a treia categorie sunt incluse numeroase companii cu operațiuni de natură financiară, acestea fiind reprezentate de: societăți de consultanță financiară, fonduri de pensii, case de ajutor și plasament de tip colectiv, instituții de asigurare, etc. Raportarea se face către instituțiile din cadrul Ministerului de Finanțe, iar structurile din cadrul ANAF le monitorizează.
Instituții de credit bancare
Instituții de credit nebancare
Instituții financiare care nu se află sub monitorizarea BNR
Ce sunt societățile care acordă credite IMM online?
Față de BNR și alte tipuri de instituții financiare, IFN-urile sunt structuri beneficiare ale reglementării legale (Lg. 93/2009) și ale monitorizării BNR, dar care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de instituții precizate anterior. Acestea sunt înmatriculate în Registre Speciale, Generale și de Evidență prin Banca Națională a României. În momentul de față, există aproximativ 6000 de societăți de creditare de tip IFN.
În prezent, instituțiile financiare nebancare oferă:
Credite de nevoi personale/de consum/micro-creditare
Credite rapide/online/fără adeverință de venit
Împrumuturi de natură imobiliară/ipotecară/auto
Împrumuturi de leasing/refinanțare/cu sau fără prezentarea de garanții.
Alte tipuri de credite legal acceptate de BNR.
Creditele nebancare sunt cea mai accesibila si rapida modalitate
La început, acestea mențineau un regim neconcurențial cu instituțiile bancare, iar creditele nebancare oferite aveau valori determinate. Se ocupau de acele tipuri de împrumuturi care nu erau prezente în ofertele băncilor de la acea vreme.
Mai târziu, datorită notorietății construite în mintea populației, IFN-urile și-au dezvoltat ofertele în piață datorită faptului ca au pus la dispoziție produse rapide, ușor accesibile, de bună calitate și simple.
Având în vedere că IFN-urile urmează autoritatea și reglementările BNR, orice credite acordate de acestea trebuie să respecte toate prevederile legale pe care le respectă și băncile.
IFN-urile reprezintă entități juridice. Ele există și acționează legal. Pentru a-și asigura activitatea pe teritoriul României, au obligația de a obține și menține autorizația de funcționare emisă de BNR.
Înainte de a lua un credit, este important să verifici care IFN-uri sunt autorizate pentru activitate de creditare persoane fizice, folosind Registrul General Instituții Financiare Nebancare.
Luând în considerare aceste informații, instituțiile nebancare dețin un nivel de opțiuni de împrumut egal cu cel al băncilor. Bineînțeles, cu toate că au același nivel de factori de verificare și de raportare a împrumuturilor neperformante prin Biroul de Credit, se regăsesc anumite diferențe specifice între aceste tipuri de instituții de creditare.
De exemplu, un credit nebancar se livrează prin câteva metode principale. Unele companii transferă banii direct pe card, altele transferă banii către un cont IBAN, iar altele livrează banii în numerar prin curier sau prin sucursalele băncilor partenere.
Majoritatea IFN-urilor au un program de lucru normal, dar o parte dintre ele sunt deschise și seara sau în weekend.
AVANTAJE – credite IMM nebancare
Simplu de obținut
Principalul motiv pentru care creditele IFN au devenit atât de populare în România constă în aprobarea facilă, fără a fi necesare prea multe acte.
Multor persoane le este teamă să apeleze la bănci atunci când au nevoie de bani deoarece știu că procesul este unul de durată și implică multă bătaie de cap și acte numeroase. Unde mai pui că pentru o sumă relativ mică parcă nici nu merită să te complici. Soluția pentru astfel de cazuri este mult mai simplă: credite IFN.
Fără garanții
Pentru a garanta împrumutul nu ești nevoit să pui gaj casa sau alte bunuri de valoare. Dar ce se întâmplă atunci când creditorul se vede pus în imposibilitatea de a returna banii, iar contractul nu este garantat prin bunuri de valoare? Aici devine importantă solvabilitatea clientului.
Instituția creditoare poate să îl acționeze pe acesta în instanță și să obțină suma înapoi prin executarea silită a bunurilor acestuia sau prin oprirea unei sume lunare din conturi până la stingerea datoriei.
Aprobare imediată
Dacă în cazul altor tipuri de împrumuturi trebuie să aștepți câteva zile până afli dacă ești eligibil, urmând ca abia apoi să primești banii de care ai nevoie, un credit nebancar va fi aprobat, de regulă, în câteva ore.
Asta înseamnă că la maxim o oră dupa ce trimiți solicitarea de credit, vei fi contactat telefonic de un consultant, iar după încheiere
a discuției pe care o veți purta, vei primi răspunsul solicitării de credit. Banii îi poți ridica chiar în aceeași zi.
Folosești banii cum vrei
Nu trebuie să menționezi pentru ce ai nevoie de bani și nici să specifici ulterior care a fost destinația lor, furnizând facturi sau alte acte doveditoare.
Indiferent că e vorba despre cheltuieli de vacanță, renovarea casei, achiziția unor produse electronice sau electrocasnice sau a unor corpuri de mobilier, efectuarea unor tratamente medicale sau de frumusețe, acoperirea unor cheltuieli neprevăzute de orice fel, un credite nebancare îți vine în ajutor cât ai clipi.
Gama largă de venituri eligibile
De cele mai multe ori, nu este obligatoriu să fii salariat pentru a obține un credit. Da, se oferă bani și fără să lucrezi, dar trebuie să ai măcar un venit minim: dintr-un contract de închiriere, PFA, din străinătate sau din altă sursă pe care o poți aduce în discuție IFN-ului.
Transparența
Clauzele sunt mult mai simple decât în cazul altor tipuri de împrumuturi, ceea ce scade semnificativ riscul de a te trezi cu costuri ascunse. Prin accesarea oricărui tip de împrumut, cunoști încă de la început valoarea totală pe care o ai de plătit. Dobânda este și rămâne fixă pe întreaga perioada de creditare.
Desigur acestea sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea creditării nebancare, numărul lor este mult mai ridicat.
DEZAVANTAJE – credite IMM nebancare
Rate mari pentru dobânzi
Valoarea totală a unor credite nebancare crește semnificativ din cauza dobânzilor mari care se adaugă pentru că nu există garanții. Din această cauză, nu este o idee bună pe termen lung, fiind doar o rezolvare a unei urgențe.
Uneori, comisioanele de acordare a unor credite IFN (mai ales pentru creditele pe termen lung și mediu), de administrare și de analiză pot fi deopotrivă incluse. Pe lângă rata dobânzii și DAE este mare (poate atinge sume foarte mari față de alte forme de credit).
Rata dobânzii rămâne mare pentru că creditorii vor să fie siguri că riscul de a rămâne cu credite nerambursate va fi evitat.
Amintește-ți să te uiți cu atenție chiar și când obții credite cu dobânzi zero sau promoții pentru că adesea acestea ascund riscul de a achita o sumă foarte mare dacă nu plătești la data scadentă.
Acest dezavantaj se poate micșora substanțial dacă restitui anticipat valoarea unor credite nebancare.
Comisioane mari de prelungire
Achitarea acestor taxe influențează orice extindere de credit. Din suma totală de plată acestea înseamnă un procent sau numai plata dobânzii datorate până la acea dată.
Fii prudent la dobânda totală, la eventuale comisioane și taxe suplimentare sau la dobânzile penalizatoare, mai exact cele care apar dacă nu achiți rata.
Dacă ajungi în situația de a lua credite nebancare nu înseamnă că trebuie să te simți stânjenit.
Se întâmplă ca unii oameni să treacă prin unele momente dificile și să nu aibă șansa să economisească bani ca să păstreze o rezervă la îndemână. Așa, ajungi să cauți pe Internet și să nu fi sigur pentru ce să optezi. De aceea, contează ca persoanele dornice să solicite credite rapide să conștientizeze ce opțiuni au.
Se obțin și se înțeleg ușor creditele nebancare, în vreme ce debitorii pot să compare și să evalueze oferte fără nicio obligativitate. Să găsești creditul corespunzător pentru resursele și nevoile tale reprezintă scopul tău principal.
În consecință, trebuie să știi că din cauza nivelului de risc asumat de creditor în raport cu debitorul, împrumuturile IFN nu sunt atât de avantajoase cum lasă impresia la prima vedere.
Cum aplici pentru o finanțare IMM?
Când vrei să trimiți o cerere de finanțare, verifică la fiecare IFN în parte care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești referitoare la ce cifră de afaceri maximă trebuie să ai, câți ani de activitate să ai și ce număr minim/maxim de angajați să ai în firmă. O condiție generală este să nu fi implicat în procese de executare silită.
Forma de organizare pe care trebuie să o ai nu este impusă de IFN. Poți primi credite și ca PFA, II (Întreprindere individuală), IF (Întreprindere familială), SRL, SA. Pentru a dovedi calitatea de persoană juridică la aplicarea pentru aceste credite, minimul de acte ale firmei este ultimul extras de cont bancar și ultima balanță trimestrială încheiată.
Apoi trebuie să îți selectezi singur suma pe care dorești să o primești și perioada de rambursare. În acest sens și pentru a avea cât mai clare toate informațiile încă de la început, IFN-urile pun la dispoziția clienților și calculatoare sau simulatoare de credit.
Decizia de creditare se primește rapid, în maxim o oră, iar banii ajung la tine în cont în maxim 24 de ore.
Cine poate accesa credite IMM online?
Oferte personalizate pentru clienții fideli
1. Multe societăți IFN disponibile din România își prestează activitatea exclusiv în mediul online. Pentru a lua un credit nu este necesar să mergi la o sucursală a instituției, îl poți ridica de acasă sau de oriunde te-ai afla, oricând ești liber, la orice oră.
2. Ai un avantaj că dispui de mai multe variante de plată. Se pot achita online ratele lunare sau suma completă a creditului.
3. În plus, competitivitatea ridicată a făcut ca IFN-urile să creeze diferite produse, care să se potrivească cu profilul fiecărui debitor.
4. Un client fidel al unei instituții financiare nebancare are posibilitatea de a accesa o sumă de 6000 de lei pentru o perioadă scurtă, de regulă, de maxim 60 de zile.
5. În cazul promoțiilor sezoniere unele IFN-uri anulează ultima tranșă pentru orice credit.
Cei aflați în evidența Biroului de Credit și restanțieri
1. Indiferent pentru ce fel de credit optezi, obținerea acestuia implică întotdeauna consultarea informațiilor deținute de Biroul de Credit.
2. IFN-urile cer condiții de creditare mai flexibile, astfel că restanțierii pot să obțină credite nebancare dacă îndeplinesc aceste criterii. Nu se axează atât de mult pe istoric sau pe scorul de credit al debitorului. Un istoric de credit nu tocmai bun nu-ți face cererea ineligibilă. Este datoria morală a debitorului ca atunci când obține un credit și când trebuie să-l returneze, să aibă un comportament responsabil.
3. Creditul/ rescadențarea pot fi prelungite la cerere. Se procedează simplu și rapid. Există posibilitatea de a aplica pentru prelungirea creditului, dacă s-a întâmplat să achiți cheltuieli neprevăzute și nu poți plăti rata lunară la timp. Astfel, le dovedești creditorilor că ești o persoană de încredere și serioasă.
4. Un alt aspect important de precizat este că la creditele IFN pentru restanțieri nu se cer taxe sau costuri suplimentare/speciale.
Cei care au nevoie de bani urgent
1. Renovările locuinței sau evenimentele din familie au șanse să-ți facă probleme dacă nu ai avut ocazia să-ți strângi o rezervă de bani. Un credit înseamnă o metodă eficientă prin care poți accesa o sumă de bani dacă apar evenimente neprevăzute pentru care nu ai la dispoziție resurse financiare.
2. Societățile IFN acordă zilnic credite nebancare. Ele au creat un proces de aplicare și obținere a unui credit și simplificat, procedura de aprobare fiind semnificativ mai redusă. Acest tip de credite este pus la dispoziția debitorului într-un timp considerabil mai scurt decât în situația creditelor ce se acordă în sediile băncilor. Utilizarea tehnologiei și automatizării reduc timpul de așteptare alocat analizei financiare și verificărilor pe care le-ar face personalul din IFN.
3. De asemenea, unele companii IFN au proceduri chiar mai rapide. Poți primi banii împrumutați în contul tău, în aceeași zi în care ai depus cererea pentru un credit IFN.
Credit IFN pe termen scurt VS credit IFN pe termen lung
În mod curent, perioadele pentru credite nebancare includ intervale între 30 de zile și 66 de luni.
În cazul creditelor pe termen scurt, sumele deseori ajung de la 100 până la 3000 de lei. O astfel de condiție poate face ca valoarea ratei lunare să fie considerabilă sau există posibilitatea ca rambursarea integrală a unui credit să se întâmple într-o rată.
Pentru creditele pe termen lung sumele nu pot depăși maxim 20000 de lei.
Desigur, sumele minime și maxime și perioadele pentru care se acordă un credit diferă în funcție de regulile fiecărei societăți. Astfel, pentru a fi bine informat asupra creditulului pe care urmează să-l iei, citește tot ce scrie pe site-ul instituției cu care vei colabora.
Dacă nu poți înapoia creditul până la data scadentă, ai varianta de a încerca să stabilești o înțelegere mutuală cu IFN-ul.
Dobânda anuală efectivă (DAE) este condiționată foarte mult de suma creditului și de durata de creditare a acestuia, iar pentru creditele pe termen lung, dobânda aferentă se majorează cu cât este perioada creditului mai lungă.
Dobânda unui credit nebancar pe termen lung poate fi mai ridicată, dar dacă alegi să optezi pentru această variantă ai posibilitatea să ai rate lunare mai mici și/sau o sumă de bani împrumutată mai mare.
Toate acestea includ o rată a dobânzii mai mare în comparație cu creditele oferite de o instituție bancară.
Pentru a descoperi cea mai bună ofertă adecvată nevoilor tale contează mult să confrunți ofertele creditorilor aflați pe piață folosind aceleași specificații (sumă, perioadă). Când poți să dai înapoi banii într-un timp mai scurt, este de preferat să nu recurgi la un credit nebancar pe termen lung.
Caracteristica pregnantă a creditelor nebancare pe termen scurt este urgența. Valoarea creditului disponibil pentru debitor este adeseori mai mică. Iar restituirea pentru acest tip de credit se încadrează între 15 – 45 de zile.
Creditele pe termen scurt sunt mai rentabile pentru că societățile IFN cer dobândă 0% pentru această categorie de credite (mai ales în cazul clienților noi). Totuși, trebuie să analizezi cu mare atenție ofertele și să iei în considerare dacă o să ai capacitate să plătești creditul în intervalul indicat.
Întrebări Frecvente
Ce acte am nevoie ca să aplic la credite IMM?
Ca să poți aplica la un asemenea credit, trebuie să verifici la IFN-ul ales lista de acte necesare. De cele mai multe ori vei avea nevoie de ultimul extras de cont și ultima balanță trimestrială încheiată.
Pot aplica pentru credite IMM dacă sunt implicat în proces de executare silită?
Din păcate nu, nu poți aplica pentru un credit dacă ești într-o asemenea situație.
Pentru ce pot să folosesc banii dintr-un credit IMM?
De cele mai multe ori, antreprenorii împrumută bani pentru plata taxelor la stat, plata unor facturi urgente, achiziția de materie primă sau stocuri de marfă, achiziția de mijloace fixe (aparatură, vehicule etc.), plata chiriei sau alte nevoi presante. Totuși, nu trebuie să justifici pentru ce anume vei folosi banii respectivi.